Warmtepompen


milieubewustwarmtepompen goed voor het milieu

Warmtepompen

warmte uit de natuur

Warmte uit de natuur oogsten - de warmtepomp.

Het is duidelijk dat energiezuinige installaties in de toekomst niet meer weg te denken zijn in de gebouwde omgeving. De warmtepomp heeft daarbij nog het voordeel dat de exploitatiekosten ervan kunnen dalen. Naast het verlagen van het energieverbruik – en dus van de energiekosten – levert een warmtepompsysteem in combinatie met Laag Temperatuur Verwarming (LTV) en passieve koeling het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat. Een warmtepompsysteem is dan ook toekomstgericht en verhoogt de waarde van uw woning!

NIBE Fighter 1140 solo

NIBE Fighter 1140

De FIGHTER 1140 serie warmtepompen omvat zeven typen met verwarmingsvermogens van 4 kW tot 17 kW bij een systeem met een gesloten bodemcollector. De FIGHTER 1140 warmtepomp haalt warmte uit een gesloten bodemcollector of een open bron. Bij een open bron dient een externe warmtewisselaar geplaatst te worden. De warmtepomp kan worden aangesloten op een VPA boiler met een waterinhoud van 200 liter tot 450 liter.


NIBE Fighter 1240 combi

NIBE Fighter 1240

De FIGHTER 1240 is een combiwarmtepomp voor ruimteverwarming en warmtapwater. De opbouw van deze serie warmtepompen is grotendeels gelijk aan de hierboven genoemde FIGHTER 1140 warmtepompen, maar als extra voorzien van een ingebouwde boiler van 160 liter. Deze warmtepomp is zeer geschikt voor individuele woningen. Er zijn vijf verschillende vermogens beschikbaar van 4 kW tot 12 kW. Passieve koeling is mogelijk met behulp van de PKM05. Dit type is geschikt voor woningen met een vloeroppervlak van 80 m2 tot 300 m2.NIBE 1330 solo

Geavanceerde warmtepomp voor grote woningen en utiliteitsbouw. Passieve koeling NIBEr 1330 solois mogelijk met Expansioncard 2. Een combinatie van passieve en actieve koeling is ook mogelijk. Tapwaterverwarming kan plaatsvinden met de VPA200-450 liter. NIBE FIGHTER 1330 is een warmtepomp voor verwarming van grotere gebouwen, zoals meergezinswoningen en utiliteitsgebouwen. Iedere vorm van laagwaardige warmte, zoals afvoerlucht, afvalwarmte of warmte uit de bodem kan gebruikt worden voor warmteonttrekking. In veel gevallen wordt water uit een openbron of de warmte uit een bodemcollector gebruikt.

De FIGHTER 1330 is een flexibel product met een geavanceerde regeling voor een breed scala aan systeemoplossingen.
Optie: koelmodule per kw, 10 kw of 20 kw.